УСЛУГИ

Кинезитерапия

Буквално преведена, думата кинезитерапия означава „лечение чрез движение”. Кинезитераппията се прилага основно на пациенти с увреди на упорно-двигателния апарат и нервната система. Може да бъде приложена самостоятелно или в добавка към вече активно лечение от друг тип с цел ускоряване на лечебния процес. Методите на кинезитерапията са много ефективни, специализирани начини на диагностика и лечение, в които се ползват специфични техники, създадени въз основа на най-новите познания по анатомия и физиология, проектирани за отстраняване на конкретни дисфункции.

Класически масаж

Съчетава различни похвати за отпускане на мускулите, комбинирани със стречинг и стимулиране на активни точки. Масажът е с подчертан терапевтичен и профилактичен ефект при схващания, породени от неправилна стойка, заседнал начин на живот, хронични и дегенеративни заболявания на гръбначния стълб. Препоръчва се като начин за възстановяване при активно спортуващи.

Лечебен масаж

Автоматизираният начин на живот в днешно време води до обездвижване и слаба мускулатура. Това са предпоставки за възникване на проблеми в гръбначния стълб (изкривявания, дископатии, схващания и тн.). Тук се намесва лечебният масаж. Това е пасивен метод от кинезитерапията. Той представлява нанасяне на дозирани механични дразнения върху тялото, чрез различни похвати. Прилага се с лечебна и профилактична цел. Лечебният масаж оказва въздействие и на подкожните тъкани, на различните части на тялото, дори и на вътрешните органи.

Спортен масаж

Спортният масаж цели да подобри качеството на мускулното съкращение при спортуващи и активни хора и да възстанови мускулите след физическо натоварване. Той спомага за поддържането на тренинг и по-бързото възстановяване на мускулите. Също така спортният масаж повишава издръжливостта на мускулите при натоварване и увеличава силата и скоростта на мускулното съкращение. Може да бъде тренировъчен, предстартов, възстановителен и др.

Масаж за бременни

Бременността е тежък период за женското тяло. Центърът на тежестта се измества, променя се стойката, гръбнакът се натоварва от допълнителната тежест, появяват се оттоци по долните крайници. Масажът за бременни действа благоприятно като намалява напрежението в гръбначния стълб, възстановява претоварените мускули, и повлиява оттоците на краката, подобрява се целият тонус на бъдещата майка.

Кинезиотейпинг

Кинезиотейпингът или кинезио-лентите са метод за възстановяване, набиращ все по-голяма популярност. Лентите с дебелина от 5см са от естествени материали, водоустойчиви, еластични и копират свойствата на човешката кожа. Лепят се директно върху кожата и издържат 3-5 дни. Кинезиотейпингът дава допълнителна стабилност и подпомага лимфотока и оздравителните процеси. Поставя се с определена разтегнатост като след залепване лентата се опитва да възвърне първоначалната си дължина, като по този начин кожата се повдига от подлежащите тъкани и се подпомага нормалния лимфоток, намалява се отока, болката и се съкращава възстановителния период след травма. Също така този метод има ясно изразен ефект при разнасянето на хематоми, като ускорява процеса в пъти.